A paradicsom most már szépen pirosodik. Jól is teszi, mert a paprika már alig várja, hogy együtt egy finom lecsóvá alakuljanak, lehetőleg bográcsban. Még az is előfordulhat, hogy idén az eltenni való adagot is bográcsban főzöm meg. A koktélparadicsom már hetek óta társunk a reggelihez, igaz, az a fóliában nevelkedik.
Idei újdonság a csíkos paradicsom. Kíváncsi vagyok, ízben más lesz-e, mint a többi paradicsomunk.
Ez itt már a téli és őszi retek, valamint a kerekrépa/tarlórépa.
Már néhányszor ettünk a céklából. Szépen nő és a másodvetés is kikelt pár hete.
Ilyen szép padlizsántermésünk még nem volt soha:
Szépen fejlődik a kiültetett rebarbara. Négy tövet ültettünk, mert úgy olvastam, hogy egy családnak 1-3 tő a szükséges mennyiség.
Rebarbara |
Nem mindegyik napraforgó ilyen szép, mert a vihar néhányat megdöntött.
A chia mag már ekkora. De, hogy lesz-e belőle valami? Kezdenek kétségeim támadni felőle. A levele egyébként illatos. Talán a citromfűhöz tudnám hasonlítani (és a levél formája is hasonló hozzá).
Már vagy 2 éve tervezzük kivágni ezt a fát, de eddig mindig elmaradt. Lehet, mégis meg kellene tartani? Olyan szépen terem!
Szilva |
Szépen beindult az adzuki bab.
Adzuki bab |
Adzuki bab
|
Idei első kukorica. Szedés után rögtön főzve.
És ne csak mindig a munka. A hétvégén bográcsban főztem szürkemarhából pörköltet, utána a parázson sütöttünk finom kürtőskalácsot:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése