A nyár felén túl vagyunk. Idén nem volt annyi idő a kertre, amennyit illet volna szánni rá, mégis azért szép termés volt és lesz is még. Mindjárt mutatom. Tegnap, mikor éppen volt egy kis üresjárat, végigmentem a kerten és készítettem néhány képet. A Néró szőlő már szép lila. Habár nem érett még meg teljesen, lehet azért csipegetni belőle. Ez a fajta azért előnyös, mert nem érzékeny a betegségekre, így "bio" módon is lehet termeszteni. Ráadásul még finom is.
Őszre még sok gyümölcsöt tartogat a kert, mert ott a naspolya, amit majd októberben-novemberben eszünk, és idén végre lesz körte és birs is.
A munkahelyünk udvarában van néhány ónabóna fa. Abból szedtünk egy vödörrel és kísérleti jelleggel befőztem lekvárnak (életemben először főztem be ónabónát, de nem utoljára). Érdekes, a mi ónabónánk később érik, azzal még várni kell egy kicsit. Idén kevés gyümölcs termett, legalábbis kevesebb a korábbi évekhez képest, ezért kihasználok minden lehetőséget, ami az utamba kerül. Így esett a választás ebben az évben az ónabónára.
A héten "tanulmányútra" mentem. Na, nem messzire, csak a falu másik végébe. Régi álmom volt, hogy megnézzem élőben, hogy készül az igazi, házi, otthon húzott rétes. Erről készült beszámolóm
ITT olvasható.
A hétvégén végre történt valami az egyik vendégházunkkal is. Leszedtünk néhány csempét a falról és alakul a kihúzható kanapé is.
 |
Néro szőlő |
 |
Néró szőlő |
 |
Naspolya |
 |
Som |
 |
Kökény |
 |
Ónabóba/fosóka/mirabolán |
 |
Ónabóba/fosóka/mirabolán |
 |
Mogyoró |
 |
Birs |
 |
Birs |
 |
Kezd színe lenni a bodzának |
 |
Szeder |
 |
Dió |
 |
Őszibarack |
 |
Nektarin |
 |
Nektarin |
 |
Körte |
 |
Paprika |
 |
Paradicsom |
 |
Padlizsán |
Ezekből az idén nem eszünk a nagy téli fagy miatt (tavalyi képek):
 |
Füge |
 |
Gránátalma |
 |
Kihúzható kanapé a vendégházba (festés előtt) |
 |
A szétszedett fürdőszoba
|
 |
Ónabóna, amiből lekvár lett |
 |
Ónabóna lekvár |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése