2016. július 27., szerda

Lassan lecsó...

A paradicsom most már szépen pirosodik. Jól is teszi, mert a paprika már alig várja, hogy együtt egy finom lecsóvá alakuljanak, lehetőleg bográcsban. Még az is előfordulhat, hogy idén az eltenni való adagot is bográcsban főzöm meg. A koktélparadicsom már hetek óta társunk a reggelihez, igaz, az a fóliában nevelkedik.


Idei újdonság a csíkos paradicsom. Kíváncsi vagyok, ízben más lesz-e, mint a többi paradicsomunk.


Ez itt már a téli és őszi retek, valamint a kerekrépa/tarlórépa.


Már néhányszor ettünk a céklából. Szépen nő és a másodvetés is kikelt pár hete.


Ilyen szép padlizsántermésünk még nem volt soha:Szépen fejlődik a kiültetett rebarbara. Négy tövet ültettünk, mert úgy olvastam, hogy egy családnak 1-3 tő a szükséges mennyiség.
Rebarbara

Nem mindegyik napraforgó ilyen szép, mert a vihar néhányat megdöntött.A chia mag már ekkora. De, hogy lesz-e belőle valami? Kezdenek kétségeim támadni felőle. A levele egyébként illatos. Talán a citromfűhöz tudnám hasonlítani (és a levél formája is hasonló hozzá).


Már vagy 2 éve tervezzük kivágni ezt a fát, de eddig mindig elmaradt. Lehet, mégis meg kellene tartani? Olyan szépen terem!
Szilva

Szépen beindult az adzuki bab.
Adzuki bab

Adzuki bab


Végre megpucoltam a mákot. Idén szép termés lett ebből is.


Idei első kukorica. Szedés után rögtön főzve.


És ne csak mindig a munka. A hétvégén bográcsban főztem szürkemarhából pörköltet, utána a parázson sütöttünk finom kürtőskalácsot:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése